Autor: Ondřej Podavka | 20.6.2024 | 0

Spirits of the Forest je abstraktní hra zasazená do světa, v němž zmizí hranice s duchovním světem a serafové ‒ elementy živené přírodními silami ‒ sestoupí na Zem; zde soupeří o přízeň duchů prastarého lesa a k tomu se snaží získat co nejvíce zdrojů síly (oheň, měsíc, slunce). Hráči ve hře představují tyto elementy ‒ na konci hry získají body za každou entitu, již se jim podařilo získat na svoji stranu, a hráč s nejvíce body se stane vítězem.

Příprava hry:

Hru tvoří 48 karet duchů, které mají na sobě znázorněn jeden či dva symboly duchů, většina těch s jedním duchem též jeden symbol zdroje síly, a dále žetony přízně, které obvykle nesou taktéž symbol ducha či zdroje síly. Hráči rozmístí všechny karty lícem vzhůru do čtyř řad po 12 kartách, na osm z nich (dle schématu v pravidlech hry) umístí lícem dolů po jednom žetonu přízně. Každý hráč poté dostane dva či tři drahokamy (podle počtu hráčů).

Průběh hry:

Hráči se střídají v tazích, každý z nich si ve svém tahu vezme jednu kartu z kraje řady. Pokud tato karta má na sobě pouze jeden symbol ducha, může si vzít též druhou kartu, ovšem pouze stejné barvy a opět jen s jedním symbolem ducha. Pokud se na některé z karet nachází žeton přízně, vezme si jej též. Získanou kartu či karty hráč vyloží před sebe do sloupců podle barvy (tj. druhu ducha), žeton přízně si může prohlédnout a poté jej položí před sebe lícem dolů. Nakonec může na některou kartu umístit či přemístit jeden svůj drahokam ‒ kartu se soupeřovým drahokamem si mohou hráči vzít pouze za cenu vlastního drahokamu.

Konec hry:

Konec hry nastává po rozebrání všech karet duchů. Hráči si spočítají, kolik symbolů od každého druhu ducha a zdroje síly na svých kartách a případně žetonech přízně mají. Poté hráči obdrží body pouze za ty druhy duchů a zdrojů síly, od nichž mají nejvíce symbolů; počet získaných bodů odpovídá počtu příslušných symbolů, které hráč má. Za každý druh ducha, od něhož hráči nemají žádný symbol, si odečtou po třech bodech. Hráč s největším celkovým počtem bodů se stává vítězem.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Pán Prstenů Karetní Hra
Pán Prstenů Karetní Hra
Akt. cena: 430 Kč
Končí za: 21 hodin

Offcanvas