Podivná chování Zatrolenek v Chrome (a dalších, co používají stejné jádro)

Bohužel cca týden řešíme podivné situace, kdy na server chodí v rychlém sledu (v rozmezí setin vteřiny) duplicitní dotazy na stejnou stránku/odkaz. Příčinou je změna chování v Chrome (další prohlížeče to zdá se nedělají, v Chrome to máme potvrzené), kdy Chrome po kliknutí na odkaz posíla dotaz na server 2x v rychlém sledu za sebou (v řádu setin vteřiny).

Toto chování má velmi nepěkný důsledek. Některé akce na Zatrolenkách máme jako \"Přepnout\" a tedy první dotaz způsobí \"vypnout\" a druhý \"zapnout\" (nebo naopak). A díky tomu nešlo například přidávat a odstraňovat hry ze sbírek/wishlistů pomocí tlačítek v profilu hry (toto je první místo, kde je to \"opraveno\").

V mnoha případech toto chování Chrome má velký přínos pro jeho uživatele, ale zrovna v těchto případech a když s tím web nepočítá (a 18 let se choval jinak) tak to může přinést spoustu nepříjemných překvapení.

Celý web budeme procházet a hledat problematický místa. Pokud na nějaké takové narazíte, napište nám prosím přes Kontaktní formulář. Za nepříjemnosti se omlouváme, makáme na úpravách, aby bylo vše zase normálně funkční.

ALBI: Oznámeno Similo – Jurský svět a další Chytré kostky

Autor: Tomoko | 17.10.2024 | 1

Vydavatelství Albi oznámilo tři nové malé hry, jejichž vydání se dočkáme ještě letos. Jedná se o Similo – Jurský svět od trojice autorů Hjalmar Hach, Pierluca Zizzi, Martino Chiacchiera a dva nové díly Chytrých kostek, konkrétně Chytré kostky – Zvířata ČR a Chytré kostky – Doprava.

Similo – Jurský svět je dalším dílem ze široké rodiny karetních her Similo, tentokrát inspirovaný Jurským světem a plný dinosaurů. Jedná se o kooperativní deduktivní hru, ve které musí hráči identifikovat jednoho z prehistorických tvorů pouze na základě nápověd od jiného hráče. Daný hráč však smí napovídat pouze pomocí zahrání karet dalších tvorů ze své ruky, a to buďto vodorovně, nebo svisle k již dříve vyloženým kartám. V případě vodorovně zahrané karty spoluhráč říká, že postava na kartě je podobná té, kterou mají hledači odstranit ze hry, naopak nápověda zahraná svisle naznačuje, že postava na kartě je podobná té, kterou mají hledači ponechat ve hře. Pokud hledači kdykoli v průběhu partie odstraní tajnou kartu, všichni okamžitě prohrávají. Naopak pokud na konci zůstane na stole ležet pouze tajná karta, všichni zvítězí. Balení obsahuje třicet sedm karet prehistorických tvorů a každé balení je volně kombinovatelné s jakýmkoliv jiným balíčkem z řady Similo.

Hra je určena pro 2 a více hráčů od 7 let s herní dobou okolo 10 až 15 minut.

Privátní: 2024-10-16-01.webp

Privátní: 2024-10-16-02.webp

Chytré kostky je série vědomostně postřehových her s kostkami, kde se hráči snaží co nejrychleji vybrat kartičku, která odpovídá parametrům (symbolům) hozených na kostkách, za což získávají vítězné body. Cílem je v každém kole získat kartičku, která co nejvíce odpovídá symbolům hozených na kostkách.

Na začátku každého kola se doprostřed stolu vyloží tolik kartiček, kolik hráčů se partie účastní. Začínající hráč hodí všemi čtyřmi kostkami a úkolem všech je poté sebrat co nejrychleji jednu kartičku, o které si myslí, že obsahuje nejvíce shodných symbolů, které padly na kostkách. Jakmile si každý vzal jednu kartičku, všichni své karty otočí a porovnají symboly vyobrazené na zadní straně své karty se symboly, jež v tomto kole padly na kostkách. Za každý shodný symbol získají jeden bod. Následně se doplní společná nabídka karet, přičemž kartičky, které se neshodovaly s žádným symbolem na kostkách, se vrátí do společné nabídky uprostřed stolu. Hra končí ve chvíli, kdy každý hráč házel kostkami jednou nebo dvakrát (v případě dvou či tří hráčů). Vítězem je hráč s největším množstvím bodovacích žetonů.

V rámci této série vyjdou další dvě tematicky zaměřená balení: Chytré kostky – Zvířata ČR a Chytré kostky – Doprava, takže celá série bude čítat celkem pět tematicky odlišných dílů.

Hry jsou určené pro 2 až 6 hráčů od 8 let s délkou herní partie okolo 15 minut.

Privátní: 2024-10-16-03.webp

Privátní: 2024-10-16-04.webp

Privátní: 2024-10-16-11.webp

Privátní: 2024-10-16-06.webp

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Z toho Jurského světa (Similo) mám trochu obavy, jak budou probíhat ty nápovědy. Má nebo nemá zuby/ploutve/šupiny/ocas…??? Nevím jestli je půjde dostatečně rozlišit, když na každé kartě bude ještěrka :)

* * * * *
Board games klub, Trenčín

17.10.2024 15:37:29

Vybíráme z Bazaru

Sorcerer (EN) - rozš. balíčky z první KS kampaně
Sorcerer (EN) - rozš. balíčky z první KS kampaně
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 13 dnů

Offcanvas