ALBI: Loupež: Evropa a další novinky v prodeji!

Autor: Tomoko | 9.7.2024 | 4

Vydavatelství Albi v uplynulých dnech a týdnech spustilo prodej několika novinek, kterými jsou: Loupež: Evropa (Caper: Europe) od Unai Rubio, Critical: Svatyně (Critical: Sanctuary) od dvojice Yohan Lemonnier a Kristoff Valla, Taco, kočka, koza, sýr, pizza: 8-bitová edice od Dave Campbella (II.) a dvojice rozšíření pro What do you meme? od trojice autorů Elie Ballas, Ben Kaplan a Elliot Tebele s podtituly Fresh Memes a Mládeži nepřístupno.

Loupež: Evropa je draftovací karetní hra pro dva hráče, ve které se dva soupeři během šesti kol přetahují o to, kdo sestaví lepší tým zlodějů a provede tu největší loupež. Hráči verbují posádku zručných zlodějů prostřednictvím draftu karet a posílají střídavě své padouchy na známá místa po celé Evropě, aby se přetahovali o kontrolu nad těmito lokacemi prostřednictvím speciálních karet schopností a ukořistili pro sebe jako první ty nejcennější předměty. Hráči mohou své zloděje navíc vybavit různým speciálním vybavením. V rámci jednotlivých herních kol vykládají ze své ruky ke trojici lokací karty lupičů a na ně karty vybavení. Po vyložení karty si vždy vzájemně vymění všechny své karty v ruce, takže získají přístup ke kartám, které dosud držel soupeř. Cílem hráče je tedy získat co nejvíce bodů prostřednictvím kontroly lokací, sbíráním kradeného zboží a vybavováním zlodějů jejich preferovaným typem vybavení. Lupič s největším množstvím vítězných bodů a nejhodnotnějším lupem po šesti kolech vyhrává.

Hra je určena pro 2 hráče od 10 let s herní dobou okolo 25 minut.

Privátní: 2024-07-09-01.webp

Privátní: 2024-07-09-02.webp

Critical: Svatyně je kooperativní hra na hrdiny (RPG = role-playing game) odehrávající se v krajině za Nevenským mořem v Půlměsíčním souostroví, ve kterém se hráči stanou aktéry napínavého příběhu, přičemž jeden z hráčů se ujímá role vypravěče, který celou hru řídí a zná hlavní rysy pozadí příběhu nad rámec scénáře. Hra nabízí celkem devět scénářů, každý asi na třicet minut, ve kterých hráči v rolích hrdinů čelí hrozbám, bojují proti nestvůrám a objevují taje každého dobrodružství. Toto RPG je připraveno tak, aby bylo možné scénáře rozehrát bez jakýkoliv zkušeností s daným žánrem, i bez zkušeného vypravěče. Na rozdíl od klasických her na hrdiny, kdy si vypravěč celý příběh nebo jeho části tvoří sám a potřebná příprava vyžaduje hodně času a zkušeností, zde je již předem připraveno vše, co je potřeba.

Hra je určena pro 2 až 5 hráčů od 12 let s herní dobou okolo 30 minut na jeden scénář.

Privátní: 2023-11-03-09.jpg

Privátní: 2023-11-03-10.jpg

Taco, kočka, koza, sýr, pizza: 8-bitová edice je dalším dílem ze série postřehových karetních her Taco, kočka, koza, sýr, pizza (Taco Cat Goat Cheese Pizza), jejíž autorem je Dave Campbell (II.). Tento samostatně hratelný titul funguje na stejném principu jako předchozí díly, ale přináší novou grafiku, nové úkony v podobě tří speciálních karet a nelze kombinovat s předchozími díly. V této hře hráči postupně otáčejí karty ze svého balíčku a neustále dokola opakují pět slov z názvu hry. Ve chvíli, kdy se slovo shoduje s právě otočenou kartou, snaží se ji hráči zaplácnout dříve než jejich soupeři. Hráč, který kartu zaplácne jako poslední, si musí všechny karty ležící na stole vzít. Cílem hry je zbavit se co nejdříve svého balíčku karet.

Hra je určena pro 2 až 8 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 10 minut.

Privátní: 2024-07-09-04.webp

Privátní: 2024-07-09-03.webp


What Do You Meme? je karetní párty hra, přičemž princip spočívá v tom, že pro populární memy hráči hledají mezi nabízenými kartami se slovním popisem tu, která daný meme vystihuje nejlépe. Tato dospělácká verze však obsahuje řadu vulgarismů, a je tak určena především pro plnoleté hráče. Nyní je možné přimíchat ke kartám ze základní hry další karty ze dvou nových rozšíření. What Do You Meme? – Rozšíření Fresh Memes přináší nové textové i obrázkové karty memů, které nejsou až tak pikantní, kdežto What Do You Meme? – Rozšíření Mládeži nepřístupno přináší textové karty s popisy, které jsou o poznání peprnější.

Základní hra je pro 3 a více hráčů od 18 let s herní dobou okolo 30 až 90 minut.

Privátní: 2024-07-09-05.webp

Privátní: 2024-07-09-06.webp

Privátní: 2024-07-09-07.webp

Privátní: 2024-07-09-08.webpTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Juicy Fruit - holandsky
Juicy Fruit - holandsky
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas