Podivná chování Zatrolenek v Chrome (a dalších, co používají stejné jádro)

Bohužel cca týden řešíme podivné situace, kdy na server chodí v rychlém sledu (v rozmezí setin vteřiny) duplicitní dotazy na stejnou stránku/odkaz. Příčinou je změna chování v Chrome (další prohlížeče to zdá se nedělají, v Chrome to máme potvrzené), kdy Chrome po kliknutí na odkaz posíla dotaz na server 2x v rychlém sledu za sebou (v řádu setin vteřiny).

Toto chování má velmi nepěkný důsledek. Některé akce na Zatrolenkách máme jako \"Přepnout\" a tedy první dotaz způsobí \"vypnout\" a druhý \"zapnout\" (nebo naopak). A díky tomu nešlo například přidávat a odstraňovat hry ze sbírek/wishlistů pomocí tlačítek v profilu hry (toto je první místo, kde je to \"opraveno\").

V mnoha případech toto chování Chrome má velký přínos pro jeho uživatele, ale zrovna v těchto případech a když s tím web nepočítá (a 18 let se choval jinak) tak to může přinést spoustu nepříjemných překvapení.

Celý web budeme procházet a hledat problematický místa. Pokud na nějaké takové narazíte, napište nám prosím přes Kontaktní formulář. Za nepříjemnosti se omlouváme, makáme na úpravách, aby bylo vše zase normálně funkční.

Autor: Kew | 15.10.2024 | 0

„To by se jeden mohl přetrhnout, kakraholte! Tady mi to skomírá pod hrncem a do toho mi tříská okno!“

– spravedlivě nasupená babička

Propuh je zajímavým designovým experimentem – jedná se o štychovou hru pro dva hráče se vskutku unikátním tématem: bojují proti sobě babička, která má za úkol uvařit večeři pro svá vnoučata, a zlý duch, jehož cílem je udělat babičce v její chaloupce průvan. To vše ve stylovém balení z laserem opracované balzy.

 

Příprava hry:

Krabička hry zároveň slouží jako herní plán – dovnitř postavíte standee babičky (příp. plastovou figurku, pokud vlastníte deluxe edici hry), vedle chaloupky rozložíte desky jejích jednotlivých částí (slouží pouze jako pomocné komponenty), vytvoříte zásobu žetonů babičky a průvanu, zamícháte balíček 28 karet a každém z hráčů z něj rozdáte 4 karty.

 

Průběh hry:

Celá hra se odehrává v kolech, která probíhají následovně:

  1. Babička si vybere jednu ze tří částí chaloupky, kam se postaví.
  2. Babička i zlý duch odehrají střídavě každý po jedné kartě, a to celkem dvakrát.
  3. Babička může zrušit jeden ze žetonů průvanu v části místnosti, kde právě stojí.
  4. Oba hráči si doberou každý dvě karty (opět do počtu 4 karet v ruce).
  5. Proběhne kontrola vítězství – pokud žádný z hráčů nezvítězil, začíná nové kolo.

Vtip hry spočívá v reakcích hráčů na sebe. Jednotlivé karty v balíčku mají vždy hodnotu od 1 do 4 a jednu ze tří „barev“, které odpovídají částem chaloupky. Pokud hráč zahraje kartu do určité části chaloupky, soupeř mu ji může zrušit (tím, že zahraje na stejné místo kartu vyšší hodnoty – „trumfová“ barva čili barva dané části chaloupky přitom přebíjí všechny netrumfové karty) – obě zahrané karty se pak odhodí. Nebo se rozhodne na ni nereagovat, za což do dané části chaloupky vlastník zahrané karty umístí svůj žeton. V takovém případě soupeř svou následující kartu hraje do některé ze zbylých dvou části chaloupky, a naopak na jeho protihráče připadne rozhodování, zda jeho kartu zrušit, nebo ji nechat projít (za cenu umístění žetonu soupeře) a sám zahrát jinam.

 

Konec hry:

Hra může skončit pouze ve fázi kontroly vítězství, a to vítězstvím babičky, pokud se jí podaří v chaloupce zatopit a uvařit vnoučatům večeři: umístit po 2 svých žetonech do částí chaloupky s oknem a s dveřmi a 3 žetony do části s kamny, kde ale nesmí zároveň být žádný žeton průvanu. Zlý duch pak může zvítězit buď tím, že vyvolá opravdu nepříjemný průvan (tedy umístí po 2 svých žetonech jak k oknu, tak ke dveřím) nebo tím, že babičku utahá (tzn. že babička nevyhraje, dokud nedojde balíček karet).

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Istanbul: Big Box
Istanbul: Big Box
Akt. cena: 860 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas