MINDOK: Na křídlech draků skladem!

Autor: Ondřej Podavka | 2.4.2024 | 1

Vydavatelství MindOK naskladnilo a poslalo do prodeje hru Na křídlech draků od Connie Vogelmann (autorem sólomódu je David J. Studley) s ilustracemi od Clémentine Campardou. Jedná se o pokračování hry Na křídlech, které vznikalo ve spolupráci s autorkou původní hry Elisabeth Hargrave.

Hráči se ve hře stávají amatérskými drakology v Dračí říši, obývané draky různých forem. Po mechanické stránce hra navazuje na původní hru, hráči se tak snaží přilákat draky do jednotlivých komor tří jeskyní s cílem získat co nejvíce bodů. Oproti původní hře jsou však ve hře Na křídlech draků některé prvky odlišné či zcela nové ‒ mj. se jedná o následující:

  • Hráči nemají pro každé kolo určený počet tahů ‒ hráči provádějí akce tak dlouho, dokud nepasují, a kolo vždy končí poté, co pasují všichni hráči.
  • Na začátku každého kola každý hráč obdrží 6 mincí a jedno vejce; za každou akci hráč platí minci, v některých případech také vejce, popř. zdroje.
  • Před přilákáním draka musejí hráči (s výjimkou první komory každé jeskyně, dostupné od začátku hry) jednotlivé komory nejprve vyhloubit, tj. umístit na svoji herní desku kartu jeskyně, za což získají bonus na ní uvedený.
  • Do jeskyní může hráč ve svém tahu vyslat průzkumníka, který spustí efekty jednotlivých komor a některých draků. Každou jeskyni lze takto v každém kole prozkoumat až třikrát.
  • Součástí hry je deska drakologie, na níž je znázorněno 12 polí seřazených do kruhu kolem destičky jednoho ze čtyř dračích bratrstev: deset běžných polí poskytuje hráči při vstupu zisk jedné mince, karty, zdroje apod., dvě speciální pole umoňují hráči až čtyřikrát během hry získat některý z bonusů poskytovaných bratrstvem.

Hra je určena jednomu až pěti hráčům od 14 let, herní doba je 90 minut. Pro více informací o hře vizte popis hry.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Herní dobu bych řekl spíš 50–150 minut dle počtu hráčů (za každého čas naroste víceméně lineárně) a jak moc ápéčkaří. 

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

2.4.2024 17:22:56 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Krysy z Wistaru
Krysy z Wistaru
Akt. cena: 1050 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas