BLACKFIRE: Cyberpunk 2077: Gangy Night City a další dvě novinky v prodeji!

Autor: Tomoko | 4.5.2024 | 6

Vydavatelství Blackfire spustilo prodej dalších tří lokalizovaných novinek. Rozměrově největší z nich je Cyberpunk 2077: Gangy Night City (Cyberpunk 2077: Gangs of Night City), která prošla úspěšnou kickstarter kampaní. Autory jsou Andrea Chiarvesio, Eric M. Lang, Alexio Schneeberger a Francesco Rugerfred Sedda. K základní hře vychází také rovnou rozšíření Cyberpunk 2077: Gangy Night City – Rodiny a psanci.  

Další titul z dílny Charlieho Binka nese název Výpravy do minulosti (Trekking Through History). Poslední novinkou je Star Wars: Bounty Hunters od Frédérica Henryho.

Cyberpunk 2077: Gangy Night City je strategická kompetitivní hra inspirovaná videohrou Cyberpunk 2077, ve které se hráči vžijí do role vůdců jednoho z četných gangů ve městě a budou rekrutovat nové členy, nárokovat si území, bojovat mezi sebou, přičemž každý gang má jiné atributy a cíle, pomocí nichž se snaží získat nadvládu nad městem Night City.

Hráči se v průběhu hry na tahu střídají po směru hodinových ručiček a hrají akce tak dlouho, dokud není spuštěna podmínka konce hry. Právě jednotlivé akce jsou jádrem celé hry. Během tahu mohou hráči provést jednu nebo dvě akce, přičemž vybírat mohou z šesti různých akcí, kdy každá z nich má jiné efekty. Celá partie se odehrává na herním plánu znázorňujícím Night City, který je rozdělený do několika oblastí s ulicemi či podzemními tunely. Hráči se po herní desce pohybují a plní různé úkoly od získávání zdrojů, po potyčky s konkurenčními gangy, obranu území či plnění příběhových úkolů.

Společně se základní hrou je na pulty obchodů uvedeno také rozšíření Cyberpunk 2077: Gangy Night City – Rodiny a psanci, které do hry přináší dva nové gangy, rozšíření mapy města a možnost hrát hru až v pěti hráčích.

Samotná základní hra je určena pro 1 až 4 hráče od 14 let s herní dobou od 90 do 120 minut.

Privátní: 2024-05-03-01.jpg

Výpravy do minulosti je hra, kterou v letošním roce americká Mensa zařadila do výběru pěti her, které zaručeně protrénují logické myšlení a jsou obecně velmi kvalitní.

V této hře hráči cestují v čase různými událostmi v rámci celé historie lidstva, které jsou reprezentovány kartami a tyto karty se snaží ukládat do časových os. Každá karta události zobrazuje na jedné své straně reálnou historickou osobu nebo událost a na druhé straně vypráví její příběh. Hra se odehrává ve třech kolech, z nichž každé představuje jeden den cesty historií. V každém kole si hráči vybírají karty historických událostí ze společné nabídky a snaží se je řadit, pokud možno chronologicky, pod sebe do sloupců podle letopočtů na kartách tak, jak se udály, což jim přináší vítězné body.

Karty mají na sobě kromě letopočtů také různé symboly v různých barvách, které umožňují hráčům posun na svých deskách barevných stupnic, což jim přináší nejen další vítězné body, ale také zisk krystalů času a s tím i spojené další výhody, jak v průběhu hry s omezeným časem pracovat. Každá karta události totiž na sobě nese také údaj, kolik času na zisk dané karty hráč spotřebuje, což se zaznamenává na stupnici hodin, která zároveň určuje délku jednotlivých kol. Na tahu je vždy ten z hráčů, který je aktuálně nejvíce vzadu na stupnici hodin, což znamená, že daný hráč může hrát i několik tahů po sobě, a tím si může vybrat z nabídky karty událostí, které se mu nejvíce hodí do jeho časové osy. Podobný princip se objevil například ve hrách Nova Luna nebo Patchwork. Cestovatel časem, který toto vše nejlépe vybalancuje a získá nejvíce vítězných bodů, se stává vítězem celé hry.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 10 let s udávanou herní dobou 30 až 60 minut.

Privátní: 2023-08-16-01.jpeg

Star Wars: Bounty Hunters je rychlá draftovací karetní hra ze známého univerza s ikonickými postavami, ve které se hráči přetahují o to, kdo sestaví nejlepší tým lovců odměn. Úkolem hráčů je pomocí karet poskládat tým nájemných lovců a lovit hledané cíle po celé galaxii. Kromě lovení cílů získávají body také za plnění smluv nebo nákup droidů a vybavení na tržišti.

Vzhledem k tomu, že se jedná o draftovací hru, hrají všichni současně. Na začátku má každý hráč na ruce čtyři karty, následně si v každém kole hráči vybírají jednu kartu ze čtyř různých balíčků (cílů, lovců, smluv a trhu) a snaží se získat co nejvíce bodů. Hráči mohou buď kartu zahrát, nebo prodat. Poté své zbylé karty předají svému protihráči po levici. Karty cílů mají obrannou hodnotu, zatímco karty lovců i droidů mají hodnotu útočnou. Aby lovci zajali cíl, musí jejich útočná síla vyrovnat či překročit obrannou hodnotu cíle. Ve hře je také možné plnit smlouvy, které udělují bonusové body za obsazení konkrétních cílů nebo nákup určitého vybavení.

Jakmile některý z lovců zajme čtvrtý cíl, spouští se konec hry. Následně si všichni lovci sečtou body, jež získali úspěšným lovem cílů, plněním smluv a ziskem vybavení, poté odečtou body, které utratili za najímání lovců, a hráč s nejvyšším počtem vítězných bodů se stává nejlepším lovcem celé galaxie a ve hře vítězí.

Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 20 až 30 minut na jednu partii.

Privátní: 2024-01-18-02.jpegTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Jen chci tak veřejně podotknout, že podobně rozepsané novinky je radost číst. :)

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

4.5.2024 11:03:22

@Jonash Jen chci tak veřejně poděkovat. Toto vždy velmi potěší. ;-)

6.5.2024 08:58:35

Vybíráme z Bazaru

Pán prstenů: Karetní hra
Pán prstenů: Karetní hra
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 23 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas